Valg af barnevogn: Bugaboo Cameleon

At skulle vælge en barnevogn er dælme en videnskab – sådan er det i øvrigt med mange ting, når man venter sin første. Man er simpelthen slet ikke klar over den børneudstyrsverden (både himmel og helvede) der eksisterer og google bliver lynhurtigt ens bedste ven ift. anmeldelser, tips og gode ideer.
En af de helt store udskrivninger er barnevognen, så det er ret så vigtigt at være sikker på, at man vælger rigtigt fra starten – det er simpelthen for dyrt at tage fejl, så gør op med dig/ jer selv, hvad den skal kunne håndtere.

Krav
For vores vedkommende var det vigtigt at:

 • at barnevognen kan pakkes sammen og være i en mindre bil
 • at den er fleksibel og kan bruges på flere måder
 • at den kan pakkes ned, så man kan rejse med den
 • at den er let i materialet og nem at rengøre
 • at den nemt kan tages med i offentlige transportmidler
 • at den kan klare forskellige terræner
 • at den er lavet i overensstemmelse med gældende regler og gerne fra miljøbetænksomt firma
 • at den har indstillelige funktioner, så den er behagelig for alle at gå med
 • at der relativt nemt kan købes ekstraudstyr og at den er kompatibel med en autostol
 • at den er enkel og pæn uden for mange krummelurer og dikkedarer (Silver Cross er da smuk, velbevares, men det er dælme noget af en kasse at skulle manøvrere rundt med i s-toget 😉 )

Så…..da vi havde vores behovsliste klar, scoutede vi internettet og læste andres erfaringer – det blev ret hurtigt klart, at vi skulle have en kombi-sag, som ret nemt kan ændre udseende og være mere end “bare en barnevogn”. Jeg faldt med det samme for hollandske “Bugaboo”, som laver en kombi-vogn med navnet “Bugaboo Cameleon“.
Vognen kan ændres fra barnevogn (lift) til klapvogn, når barnet er stort nok og der er fin mulighed for at sove i den i begge indstillinger. Alt man skal bruge følger med og der findes et hav af ekstraudstyr. Jeg har bl.a. en kopholder på min…..Man skal da kunne nappe en Latte uden at det skal være et problem, ikk’? 😀

Højgravid og meget glad for nyankommet ven 🙂

Brugervenlighed og pris
Bugaboo’en er desuden noget så brugervenlig. Alt foregår simpelthen med de letteste klik og der er ved gud intet mas ved den. Det er så nemt som det ser ud i introvideoen her. Helt ærligt, så troede jeg nok, at det var sådan lidt “se, hvor nemt det er, men det er det i virkeligheden ikke”-agtigt, men må tage den tanke tilbage….det er vitterligt vanvittigt nemt. Styret kan svippes frem og tilbage, så man kan have baby vendende begge veje og man kan derfor også have de store hjul forrest i hårdt terræn og de små hjul forrest, når man skal manøvrere på en tallerken….og det kan man virkelig. Se videoen – det er nemmere end at jeg beskriver alle de funktioner den har. Det er maaaange!

Nogle har fået store øjne, når vi har nævnt prisen, som er mellem 7.500 og 12.000 afhængig af, hvilke farver, ekstraudstyr og design man ønsker, men hvis man bryder det op og tænker på, at man får en vogn, som både er liftbarnevogn, klapvogn og autostolskompatibel, så er det faktisk ikke specielt dyrt. Barnevogn + klapvogn løber sandelig hurtigt deropad alligevel, hvis man skal købe dem hver for sig.
Vi var så ydermere heldige, at mine forældre og min gamle morfar ønskede at give os den, så vi har ikke selv skullet punge ud for den, selv om vi ville have købt den alligevel. Der er masser af ting, som man kan gå på kompromis med, men barnevogn/ klapvogn er ikke en af dem i mine øjne – det skal bare virke. Man kan også godt finde sig en brugt Bugaboo – har da set nogle på Trendsales til en ok pris, så det kan man jo også medtænke. At man kan sælge den senere that is…. og stadig få en ok pris for den.

Fashionabel bandit og trendy firma
Sidst men ikke mindst, så er man vel ikke modeblogger for ingenting 🙂 Bugaboo laver også fine designersamarbejder…..vi snakker bl.a. Missoni, Viktor & Rolf, Marc Jacobs, Mini Rodini m.fl. Samarbejdet består i at selve vognen er urørt, men kaleche og cover-up er særligt og udført af designeren. Ville sådan ca. “dø” for Missoni’s udgave. Nogle gange kan man købe kaleche og cover-up løst….det kan man bl.a. med Missoni’s nemlig 😉 Det ønsker vi os!! 🙂
Ikke nok med det, så kommer der også speciel editions og limiteds, hvor der fx er leget med hjulenes farver osv. Kækt!

Kan shoppes online
Vi har købt vores hos Arvingen.dk, som i øvrigt yder glimrende service, og vores autostol Maxi Cosi (som kan sættes på stellet med sådan et par handy adoptorer, så man ikke skal vække vidunderet, men bare kan klikke ham/hende over på stellet i autostolen) i Babysam. Der er tit rigtig tilbud og vi sparede næsten 700 kr. på at vente og have lidt is i maven. Bugaboo passer sammen med alle Maxi Cosi autostolene.

Bum! That’s the story….I får den lige i en på-tur-udgave her:

 

Dette indlæg blev udgivet i Barneliv, Diverse, Fokus på Fashion, Indkøb, Mors favoritter, Tests & Anmeldelser, Udstyr & tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

14 svar til Valg af barnevogn: Bugaboo Cameleon

 1. Heidi skriver:

  Fed fed vogn, har sæt den mange gange. Kommer jo i Holland 3-4 gange om året da børnenes farmor og farfar bor der. Ville også gerne have haft sådan en, men vi endte ud i først barnevogn og derefter klapvogn. Dem havde vi så 2 slags af. :O) Og kopholderen er et must :O)

  • MiniMalsen skriver:

   Okay – fedt med Holland 🙂 Der går der sikkert rigtig mange af dem rundt, men den er altså også bare helt fantastisk 🙂
   YES! Kopholder er et must!

 2. Bolize skriver:

  Den er både smart, handy og flot 🙂

 3. Guld.log skriver:

  Åhhhh, din heldige bandit!!!!!! Eller…teknisk set er det jo din lille minimand, der er den heldige 😉 Gid det var min karret. Jeg er vild med Bugaboo og deres designsamarbejder – og jeg håber sådan en dag, jeg finder overskud i budgettet til en af dem;) De er simpelthen så lækre og de skulle desuden være noget af det ypperste, når man rejser så meget som vi gør.
  Den er super lækker Malsen, jeg er overbevist om at I bliver meget glade for den!

 4. Stine skriver:

  Hvor er den fin. Og den fylder jo bare ingenting foldet sammen. Jeg er imponeret. Kan virkelig godt lide detaljen med autostolen. Men hvor stort er liggemålet? Vokser baby hurtigt ud af den? Den ser ikke så stor ud, synes jeg. Og så savner jeg lidt at man kan vippe styret – det er fint at kunne højdejustere, men nogle gange er det rart at kunne vippe det ned synes jeg.

  • MiniMalsen skriver:

   Den er ikke blandt de største i liggemål nej men jeg prioriterede at den er så nem at komme rundt med. De større bliver tit meget store at transportere.
   Styret kan blive ret lavt så jeg oplever egentlig ikke et behov for også at kunne vippe eller sænke det 🙂
   Men man skal klart gøre op med sig selv hvordan man skal bruge sin barnevogn. Jeg skal kunne komme nemt rundt i en mindre bil fx.
   🙂

   • Stine skriver:

    Tak for svar – det ryger med i overvejelserne. Et af punkterne er netop at kunne komme i en mindre bil, det må man sige den kan 🙂

    • MiniMalsen skriver:

     Det kan den nemlig, hvilket var et af de øverste punkter på vores liste….ellers kan den jo ikke komme med og tror ikke lige kontoen er villig til at spendere i en Audi, som er min drøm 😀

 5. Lasse skriver:

  Nogle babyer vokser jo ud af barnevognsdelen efter seks måneder eller endda før.. Hvad gør man så? Er klapvognsdelen så ligeså god at sove i som i en “stor” barnevogn? Og ligeså godt isoleret ift vintervejr?
  Jeg synes Cameleon er super lækker, men tøver lidt da baby hurtig vokser ud af barnevognsdelen…

  • MiniMalsen skriver:

   Før 6 mdr., så skal det være en meget stor baby eller en der virkelig har brug for plads…vores dreng er 3 mdr. og der er masser af plads endnu. MEN jeg forstår godt din skepsis..det var en af de ting, som vi selv tænkte meget over, men plusserne ved den vejede det op. Man kan købe sådan en footmuff (http://www.arvingen.dk/barnevogn/tilbehor-bugaboo-cameleon/bugaboo-footmuff/ ) som kan bruges når man konverterer vognen til klapvogn. Det har jeg tænkt mig at gøre og kombineret med kaleche, dyne osv. så burde den være akkurat lige så fin, som andre vogne at sove i når det er koldere. Jeg læste et hav af debatter og folk har haft god brug af den helt op til 3 år, hvor deres børn har nappet en lur udenfor i den. Tænker det må komme an på en prøve…
   Alt i alt er det altså en virkelig handy og dejlig vogn – jeg har i hvert fald ikke fortrudt et sekund at vi endte med den.

 6. Lykke skriver:

  Faldt lige over dette forholdsvis gamle blog indlæg. Vi overvejer selv bugaboo og vil derfor lige hører om du har været tilfreds med den og hvornår baby voksede ud af liftdelen?

  • MiniMalsen skriver:

   Hej 🙂
   Vi har været rigtig glade for den og er det stadig. Vores dreng voksede ud af liftdelen allerede som 9 mdr gammel, men den kan jo nemt bruges som soveplads alligevel selv om der selvfølgelig ikke er den samme bevægelsesfrihed som der ville være i fx en stor Odder. Vi bruger stadig vores hver dag til at sove i også.
   Tror man skal gøre ens behov op. Vi havde brug for en der kunne komme rundt nemt, være i en mindre bil samt en vi kunne have gavn af i lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *