Slå hende så! Nu, sagde jeg – slå hende!

Jeg var til 9. klassernes projektfremlæggelser for nogle uger siden og et par af pigerne havde lavet et projekt omkring, hvordan samfundet stiller sig over for voldsramte kvinder, hvordan krisecentre fungerer i praksis og hvordan kvinderne kan hjælpes ud af voldelige forhold.
En af deres fine pointer var, at selv om samfundet i stigende grad ser vold mod kvinder og dermed indirekte siger, at der er kommet flere “onde” mænd, så er barnesindet og den menneskeligt iboende modstand overfor vold, heldigvis så intakt, som den kan være. De viste os den italienske antikommercielle reklame “Slap her!”, som går rent ind. De italienske drenge er ikke kun skønne i deres udtryk, men den historie deres øjne og reaktioner fortæller i dette møde med en smuk pige, i dette eksperiment, efterlader seerne med et varmt hjerte og en tro på, at mennesket i bund og grund er godt og kender forskel på rigtigt og forkert. Jeg synes, at I skal se den. Den er fantastisk. Del den endelig.

Dette indlæg blev udgivet i Barneliv, Forældretanker og tagget , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Slå hende så! Nu, sagde jeg – slå hende!

  1. Bolize skriver:

    JA! Du har helt ret … indsalget er så fint og følsomt lavet og man får lidt våde øjenkroge, når man ser den lille film … ♥ Ak ja … verden ville et langt bedre sted at være, hvis ALLE kunne adoptere drengenes holdning.

  2. Bolize skriver:

    *indslaget, naturligvis …

  3. Solrun skriver:

    ehj, mit hjerte smelter. Hvor er det en skøn video.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *