Opskrifter #1: Den bedste pizza med kødsauce

Faktisk, har jeg aldrig rigtig ment, at vi spiste specielt “interessant” herhjemme. Altså, interessant forstået på den måde, at det kunne være noget andre gad at læse om, men i den seneste tid er der faktisk flere der har nævnt, at de syntes, at jeg burde bringe nogle af vores opskrifter og retter på en af mine blogs. Eller begge. Først, var jeg lidt afvisende, men med deres ord in mente, kan jeg måske godt se nu, at vi da i hvert fald forsøger at lave god mad med gode råvarer uden at det er alt for dyrt eller avanceret. Min mand er desuden fra de sydligere himmelstrøg og det er primært ham der laver mad. Hans tilgang er derfor også lidt anderledes end den gængse “danske” mad.
Nå, men fremover vil der altså indimellem komme lidt børnevenlige opskrifter, som jeg håber, at I kan bruge derude. Kan I lide initiativet? Det håber jeg. Jeg er debutant udi opskriftsformuleringer, så giv endelig kritik, hvis jeg ikke forklarer godt nok eller noget er mystisk. 🙂

pizza børnevenlig opskrift

Jeg har lyst til at starte ud med en af vores egne favoritter, som fungerer hver gang. Cookie (som er 14 mdr. knap og nap) elsker den og gnafler løs med sine små buttede fingre. Jeg gnafler også løs. Med mine egne buttede fingre 😉
Vi laver god pizza. Sådan gæsteværdig god pizza, synes jeg og den skal I da ikke snydes for. Helt ærligt, den bedste hjemmelavede pizza jeg har fået. Fyld er jo altid en smagssag og I kan jo bytte ud som I lyster, men vi laver stort set denne udgave hver gang, for så kan vi camouflere lidt ting i, som sønnike ikke er udbredt begejstret for i sin egen form. Løg fx. Dejen er italiensk, hvilket vil sige, at den er tynd. Som udgangspunkt bruger vi i øvrigt kun økologiske varer, men det står selvfølgelig én frit for. Salt og sukker kan naturligvis også udelades. Vi kommer ikke sukker i med mindre Cookie ikke skal spise med.

Til to store pizzaer

  • Varmluft ca. 200 grader. (forvarmet)
  • Bagetid ca. 10-14 min. afhængig af din ovn. Laves der mindre pizzaer – fx fire, forkortes bagetiden. Hold øje med bunden! Løft op og bank let med en finger på undersiden. Hvis den lyder “klar”, så er den det 🙂 Til den på billederne har jeg delt en halv dej i tre. Perfekt småbørnsstørrelse, tror jeg.
  • Samlet arbejdstid ca. 1,5 time.
  • Budget: ca. 60-130 kr. alt afhængig af, hvor meget man har i skabene i forvejen.

Husk at tænde ovnen, så den kan nå at blive varm inden pizzaerne er klar til at blive bagt.

Dej
300 g. mel (150 g. Amos Pizzamel, 50 g. grahamsmel, 50 g. durummel, 50 g. rugmel) eller som I selv foretrækker den. Man kan sagtens lave den udelukkende med 300 g. Amos Pizzamel
20 g. gær (10 g. ved koldhævning, se længere nede)
2 dl lunken vand
1 spsk jomfruolivenolie
1 tsk salt

Bland alle melsorter sammen i en skål.
Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie og opløs saltet i blandingen. Rør lidt af melet i ad gangen og ælt til sidst dejen i 5-6 min. til den er lind og fin at røre ved. Må ikke klistre, så er der gået noget galt 😉 Forsøg i så fald med en lille smule mere Pizzamel.
Hæver først en halv time tildækket et lunt sted, derefter deles dejen og slås ud til to pizzaer på hver sin plade, hæver yderligere en halv time (tildækket).

Alternativ
Halver gærmængden og koldhæv i stedet:
Hæver mindst 12 timer i køleskab, dejen deles og slås ud til to pizzaer på hver sin plade, hæver yderligere en halv time (tildækket).

Tomatsauce
1-2 spsk. olivenolie
4-5 stilktomater (højrøde modne)
en halv håndfuld frisk basilikum
1 spsk oregano
et nip timian
2 fed hvidløg
salt
1 tsk. tomatpasta/puré
1 tsk. sukker
tilsæt evt. 1-2 dl. vand efter behov, så ikke saucen koger helt ud/tør.

Simrer ca. en time.

Kødsauce
olivenolie
500 g. hakket oksekød
2-3 løg
1 spsk tomatpuré
1 dl vand
salt, peber, nip timian, nip paprika

Hak hvidløg fint og svits dem i olivenolie ved middel varme, svits derefter kød og løg med. tilsæt salt, peber, timian, paprika. Opløs tomatpuréen i vandet og tilsæt kødet. Lad vandet koge ind ved simrevarme. Er ca. færdig efter 35-40 min.

Selve den bageklar pizza
Fordel tomatsaucen på dejen med bagsiden af en ske – kør i cirkler fra midten og ud. Fordel den mængde kødsauce der ønskes på pizzaen i små “søer” på pizzaen (saucen fordeler sig lidt under bagning). Fordel ost på toppen (vi bruger en blanding af mozarella/ cheddar (friskrevet), men stort set alle slags ost, der kan rives/skives kan bruges, så brug endelig rester). Top af med fx peberfugter i skiver.

Server med årstidens grøntsager efter behag.

Velbekomme 🙂

pizza børnevenlig opskrift

Dette indlæg blev udgivet i Barneliv, drikke og opskrifter, Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Opskrifter #1: Den bedste pizza med kødsauce

  1. Michala skriver:

    Godt initiativ, det er altid dejligt med inspiration til de små og store buttede fingre 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *