Nye perspektiver – et ærligt indlæg om tingenes blogtilstand

Foråret er tit forandringernes tid. Det er som om, at solen bringer ny energi og man er klar til at tage hul på nogle af de tankeprojekter, som har ventet henover vinteren. Man tager nemmere arbejdshandskerne på og jeg ved ikke med jer, men jeg er meget mere løsningsorienteret, når jeg har god energi tanket op. Foråret fungerer tit som et slags spark bagi. For et par dage siden lod jeg mig losse gevaldigt til  – læs mere om, hvad der kommer ud af det (udover blå mærker).

IMG_6783

Et blog- og instalimbo
MiniMalsen har levet i lidt over 3 år og startede i sin tid næsten synkront med at jeg fødte Cookie. Perspektivet har hele tiden været børnemode og barneliv, hvilket var enormt let i begyndelsen, men ærligt lidt vanskeligere nu. Altså, at være så firkantet omkring. Det samme gælder Malsen, som har snart seks år på bagen. Den er også blevet mere utydelig med tiden.
Jeg har været lidt i et bloglimbo og det var egentlig en god veninde, som primært følger med på instagram, som for noget tid siden gjorde mig opmærksom på følgende: Du spænder godt nok meget bredt på den der instagram-profil, sagde hun …. og tilføjede: Jeg bliver faktisk lidt forvirret nogle gange.

For lidt og for meget er for meget af det gode
Man kan sige – instagram er jo instagram, men faktum er, at hun har ret. Jeg spænder ekstremt bredt – se bare her: børnemode, voksenmode, fritid, rejser, barneliv, hverdag, beauty, interiør, bolig, børneværelser, blomster, Black Swan, bygninger, ture, øjeblikke, Louis Vuitton, andre lux mærker, kaffe, mad, is, tv og ja … fortsæt selv ha ha 🙂 I én profil. På den ene side er det jo “bare” mig og mit liv, men på den anden side også noget der forvirrer mig selv. Det er ikke fordi jeg som sådan går så meget op i, hvor mange der følger mig, men jeg bliver da ærgerlig over at se 10-15 følgere forsvinde, når jeg har uploadet et børnebillede. Men klart nok …. hvis man oprindeligt fulgte mig, fordi man gider se på dyre tasker, så er det ikke et win, at der er et cute Cookie-fjæs med is i hele hovedet lige pludselig. Folk er meget selektive på insta. Man følger bestemte typer af profiler. Ikke sådan en gang rod-sammen som min. Kan jeg ikke være ligeglad? Jo … men det er jeg helt ærligt ikke, for jeg vil jo også gerne blive bedre.

At give sit online liv en Feng-Shui med den hårde hånd
Jeg har brugt lang tid på, at finde ud af, hvad det er der gør, at jeg synes det er blevet vanskeligere at blogge og ja, tid er selvfølgelig en åbenlys faktor, men det handler faktisk også om … i tråd med insta, at jeg ikke er striks nok med, hvilket indhold der skal hvorhen. Det flyder for meget (det må gerne flyde lidt … ellers bliver det for kedeligt og statisk), men der må og skal være en rød tråd. Man klikker jo ikke ind hos en modeblogger for at finde en madopskrift, vel? 😉

Der er umiddelbart to løsninger på udfordringen:
1. slå de to blogs sammen og skriv om hvad som helst og hvilket som helst
2. forsøg at rydde op

1’eren lyder måske umiddelbart som det mest ideelle, når nu tidsfaktoren også spiller ind, men det er bare ikke det jeg vil. For det forvirrer mig simpelthen. Så hellere at der indimellem er dage, hvor jeg er stille.
2’eren … en slags blog-feng-shui … er klart at foretrække og jeg ser det faktisk som en naturlig forlængelse af andre ting i mit liv. Jeg er blevet pernitten i forhold til orden og jeg er vitterligt begyndt at sortere fra, vælge fra, rydde op, organisere meget meget mere end jeg nogensinde har gjort ( I skulle se min kalender ha ha).

Filosofi i lommen kaster lys over situationen
Min egen lille lommefilosofi handler om, at jeg rent aldersmæssigt er nået et punkt i mit liv, hvor det er naturligt at søge orden …. en slags ydre rolig ramme som formindsker muligheden for alt for meget kaos (som der altså indimellem er i en børnefamilie) og måske derfor har jeg ikke været helt så gode venner med mine blogs. Blogs er jo så personlige og afspejler jo i den grad personen som skriver. For fem (snart seks) år siden, da jeg startede Malsen var jeg et helt helt andet sted i mit liv, så meget anderledes ud, havde en helt anden form for økonomisk prioritering og var ingens mor. Blot for at nævne nogle af forskellene mellem dengang og i dag. Jeg var mere “flyvsk” i mangel af bedre ord og chit-chattede mere i indlæggene til bloggen end jeg har lyst til at gøre i dag. Jeg vil stadig gerne være jordnær og i øjenhøjde, for sådan er jeg som menneske, men mit formål skal være tydeligere. Det har jeg brug for. Om ikke andet, så for mig selv.

Jeg er jo over 40, for pokker!
Fremadrettet vil I altså opleve en større bredde på MiniMalsen. Jeg udvider perspektivet til at være en ramme omkring familielivet med børn og hverdagens smukke momenter, hvilket gør at der vil være væsentlig mere livsstil indover, som ikke kun er børnerelateret, men også voksenrelateret. Malsen vil jeg forsøge at gå tilbage til den oprindelige kerne med – men i en ny fortolkning. Jeg er over 40 – sådan er det og jeg elsker det. Dét skal bloggen afspejle. Det voksne mode- og skønhedsliv primært. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at hvile endnu mere i min alder og måske forsøge at medtænke det, når jeg skriver på Malsen.

Jeg er meget taknemmelig, hvis du læser med endnu 🙂 Dette indlæg blev lidt langt. Til alle jer, som synes at “lidt af det hele” er fedt, så vil jeg opfordre til, at følge begge blogs fremadrettet, så er der i virkeligheden intet uændret 😀

DO it …. please
SIDST men ikke mindst, så har også delt vandene i forhold til instagram – jeg har nu to profiler @malsen (klik for at finde direkte på Instagram) og @minimalsendk (Klik for at finde direkte på Instagram)
Jeg går ikke sådan helt så voldsomt til værks, som jeg måske burde. Ingen af mine gamle billeder på @malsen bliver slettet, men fremadrettet forsøger jeg at blive mere skarp på, hvad der postes hvor. Jeg håber, at du vil følge begge instagramprofiler.

 

Jeg håber at dette indlæg giver mening – bare en smule. At du kan se idéen og formålet. I hvert fald håber jeg, at du vil kunne lide ændringerne. Måske har du lyst til at give et par ord med på vejen? I så fald, så læg endelig en kommentar.

 

(indlægget er udgivet på begge blogs)

Dette indlæg blev udgivet i Diverse, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 svar til Nye perspektiver – et ærligt indlæg om tingenes blogtilstand

 1. Bolize skriver:

  Jeps, der skal bestemt være en “broget buket” relateret til dig og dit liv – det er kedeligt med collage på collage, outfits eller mere eller mindre samme emne konstant. Man rummer trods alt flere aspekter end kun det og en modeblog kan derfor sagtens også indeholde rigtig mange andre ting – netop som du skriver med alderen og der hvor du står netop nu i baghovedet.
  Instagram følger jeg ikke, så jeg har heller ingen mening om det.
  Fint med udvidelsen af MiniMalsen … at have børn handler jo også om familieliv og alt hvad det indebærer og Malsen ja, Malsen er så bare DIG, dine tanker og dit personlige liv ♥

  • Marlene skriver:

   Tak for input og tanker 🙂
   Det må gerne være en broget buket her på MiniMalsen ja … og har brug for at skille tingene lidt ad. Det går nemmere end når det hele bare flyder sammen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *