Gæsteindlæg: Jagten på en god bæresele

Mette, som tidligere har gæsteblogget hos mig, er nu tilbage med en grundigt og ikke mindst velafprøvet test af bæreseler. Læs med og bliv klogere på fordele og ulemper. Mette skriver:

Da jeg i maj mdr. var på ferie i New York sammen med manden og vores søn på det tidspunkt på 7 mdr., valgte vi i vores planlægning at tage både en klapvogn og bæresele med.

Derfor begyndte jeg, et par måneder forinden, jagten på en god bæresele, da det ikke lige var et område jeg havde så meget erfaring med og viden om. Vi havde en model, som hverken manden eller jeg havde det godt med, når vi havde den på og som samtidig var sådan en model hvor sønnen kun måtte sidde i ca. 20 min. Men fandt hurtigt ud af, at finde en bæresele er som at finde så meget andet babyudstyr, det er totalt en jungle.

De fleste bæreseler fandt jeg ud af, at drenge kun må sidde i et kort stykke tid, idet de sidder og hviler i skridtet. Dette var ikke den optimale løsning for os. Jeg havde hørt om, at der var slynge o.lign., men hellere ikke disse var optimale for os med en dreng på 7 mdr. som hurtig ville komme til at kede sig. Derfor spurgte jeg rundt omkring, hvad folk ville anbefale og fandt frem til, at der er et par få bæreseler, hvor drenge må sidde ”ubegrænset” (ubegrænset … her mener jeg, at man bruger sin sunde fornuft, de skal selvfølgelig ikke sidde der i timer i træk, men de kan sidde der i mere end 20 min., som en del andre bæreseler max anbefaler). I disse typer bæreseler, sidder barnet nemlig på rumpen/balderne og lårene, i stedet for at hænge i skridtet.

Jeg havde lidt svært ved at skulle ud og ofre omkring 1000 kr. for en bæresele, når nu jeg var i tvivl om, om min søn egentlig ville kunne li´ at sidde i den, samt om vi i det hele taget ville få den brugt på turen i New York; derfor lånte jeg en Beco bæresele af en veninde. Beco bæreselen er en af dem, hvor barnet sidder på rumpen/balderne og lårene i stedet for at hænge i skridtet.

Vi tog den med til New York og er rigtig glade for, at vi havde sådan en med, for desværre var vores søn lidt utryg ved at sidde i klapvogn, når vi gik i byen med alle de mennesker og trafik omkring ham. Så han ville hellere være oppe ved os og i bæreselen. Faktisk faldt han nemmere i søvn, når han sad i bæreselen end på andre tidspunkter (og den dag i dag, falder han nemt til ro når vi bærer han i bæresele). Ville på ingen måder have undværet denne bæresele, og kan kun anbefale folk at tage en med, hvis de skal til en storby med en baby.

Da vi kom hjem fra New York, valgte jeg at bestille en bæresele i stil med den vi havde lånt, da vi skulle på ferie til Bornholm og jeg vidste vi skulle ud og se steder, hvor vi ikke ville kunne have barnevogn/klapvogn med.

Jeg fandt Boba modellen, som var lidt billigere end Beco (her snakker vi et par 100 kr.) og de er meget ens, Eneste forskel jeg lige kan se er der, hvor man hæfter seleren på skulderne sammen, sidder forskellige på disse to modeller og der er lidt mere tilbehør til den ene end til den anden (jeg har dog aldrig rigtig brugt tilbehør på disse) samt antal lommer og placering af disse.

Tilbehør til beco bæreselen, er en hætte som støtter hovedet når barnet er faldet i søvn. Tilbehør til boba bæreselen, er også en hætte som kan støttet hovedet når barnet er faldet i søvn, og ”stigbøjler” som man kan sætte på bæreselen, så barnets fødder er mere stabil, og kan hvile.

Jeg forsøgte at bruge hætte til dem begge, men følte, at jeg havde mere kontrol over hans hoved ved at bruge min egen hånd, hvilket var noget jeg faktisk gjorde automatisk uden at være bevidst om det, det faldt mig bare mere naturligt at holde hans hoved, når han sad i selen. (se andensidste billede)

”stigbøjler” er vi aldrig blevet gode venner med, da vores søn syntes det var sjovt at ”stå” op i dem.

Præsentation6 Præsentation1

Præsentation2

Et lille minus ved disse typer bæreseler er, at barnet desværre ikke kan se fremad, men kun kan vende ind mod den person som har bæreselen på. Men man kan også bære disse bæreseler på ryggen, så barnet kan sidde og se hen over skulderen og på den måde se fremad.

Der findes forskellige modeller af disse to mærker jeg har vist her, hvor man også kan have barnet siddende på hoften og i lettere materiale.

Se mere på disse to hjemmesider:

Beco: http://www.sneglehuset.com/category/beco-babycarrier-baeresele-4/

Boba: http://koalabarn.dk/16-boba

Forskellen på at have Beco og Boba bæreselerne på er at der, hvor man hæfter skulderremmene sammen; på Beco kan de justeres (forsøgt at illustrere det med at sætte remmen skævt på billedet herunder) og på Boba sidder den ovenover skulderbladene (og kan ikke justeres).

Præsentation3

Begge bæreseler sidder helt vildt godt uden at belaste ryggen, da bæreselen sidder på hoften med et bredt bælte, og på skulderne med gode polstrede skulderstropper, og på den måde fordeler vægten mere ud.

Derudover kan disse to bæreseler bruges fra 0-4 år og fra en vægt på 3,5 – 20kg. og kan indstilles så både jeg på 165 cm og min mand på 194 cm kan bære selen uden problemer.

Det skal siges, at der findes andre typer bæreseler, både af andre mærker og modeller end disse jeg har skrevet om. Men vores valg faldt på disse to, da vi syntes de passede ind i vores krav og ønsker.

Desværre har jeg ikke et super godt billede, hvor jeg har Beco bæreselen på, men håber alligevel at dette billede kan give jer en ide om selen i brug. Måden vores søn sidder i begge seler er ens.

Præsentation7

Ovenstående billede: baby 7 mdr.

Præsentation4

Ovenstående billeder: baby 9 mdr.

Selv den dag i dag, hvor min søn fylder 11 mdr. bruger vi bæreselen, fx hvis han har en dårlig nat, så kan vi gå lidt rundt med ham i selen, og han falder til ro, eller hvis vi lige hurtig skal på gaden efter noget. Vi føler, at nålen i høstakken er fundet hvad angår en god og anvendelig bæresele, begge modeller kan klart anbefales.

– Mette

Dette indlæg blev udgivet i Gæstebørn- og bloggere, Ikke kategoriseret, Tests & Anmeldelser, Udstyr & tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *