Moschino baby og tanker om babystil, tøjkøb og begrænsning af samme

Man skal lære så længe man lever, right? Nu har jeg været mor i snart 7 mdr. og man lærer jo konstant noget om sig selv i den proces det har været (og er) at finde ud af, hvilken slags mor man gerne vil være og hvilke værdier man sætter højest – deraf også hvilke man vil forsøge at give videre rent opdragelsesmæssigt. I der selv har børn, kan sikkert følge mig.
Der er også andre fronter jeg lærer noget på. Indkøbsfronten. For på trods af, at jeg har et umanerlig veludviklet shoppegen, så kan jeg mærke, at den første “indkøbs-rus”, hvis man kan kalde det det, er ved at lægge sig. I begyndelsen har man (læs: jeg) en tendens til at købe, fordi småt er sødt, en ny verden åbner sig, men måske også fordi man ikke helt har fundet frem til favoritter i den børnetøjsjungle der er derude. Når baby heller ikke bare ligger og ser sød ud længere, finder man også ud af, at selv så små størrelser har behov for flere slags tøj og at det skal kunne tåle noget. Kombineret med det, er det jo også lige så meget en stilproces (selv om stil måske lyder mystisk sammen med ordet baby) med en baby, som det er med en selv, ikke?
Generelt, er jeg fan af danske mærker (også til mig selv), men jeg vil gerne i fremtiden købe færre dele og så måske lidt mere eksklusivt? Nogen har den holdning, at tøj ikke skal være for dyrt, fordi det skal kunne blive beskidt og tåle kravl, snot, snask og saft, men personligt ville jeg aldrig være nervøs for at bruge det dyrere tøj til alle formål. Det kan vel vaskes 🙂 Det optimale er selvfølgelig en kombination af billigt og dyrt, hvilket jeg absolut heller ikke har tænkt mig at holde helt op med. Men jeg skal købe færre dele fremover. Af begge kategorier. Jeg vil hellere have et skab med en mængde favoritter end et skab fyldt med….fyld, som jeg ikke kan overskue. Og desværre synes jeg lidt det er sådan hans skab er lige nu. Jeg har købt for meget. Jeg har været gået i babyselvsving. Hvad med jer….kan I genkende mine tanker lidt eller har I været super gode til at prioritere fra starten?

Nå, men apropos de gode og anvendelige køb, så ønsker jeg mig sættet med Frihedsgudinden og sættet med Eiffelttårnet til Cookie. Alle tre sæt er fra Moschino baby og fås lige her. Ind til den 20. er der ovenikøbet 15% ekstra af med koden “holidaygift”, så jeg er lige lidt ekstra i tænkeboks omkring, hvilket et af dem jeg helst vil have.

Dette indlæg blev udgivet i Barneliv, Diverse, Fashion, Fokus på Fashion, Forældretanker, Indkøb og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

11 svar til Moschino baby og tanker om babystil, tøjkøb og begrænsning af samme

 1. Heidi skriver:

  Jeg kan så meget følge dig, da jeg ventede min første og havde barsel med ham, tog min mor og jeg ofte shoppeture i diverse shopping centre. Med det resultat, at jeg jo selvfølgelig havde en mega lækker unge med skønt tøj, fra alle mulige forskellige mærker. Men jeg var super vild med MOLO, så på lagersalgene gik jeg amok. Den lyst har heldigvis fortaget sig. :O) Men nu er de jo så store, så her købes med sigt på det skal kunne tåle noget, og alt tøj får de på, fra basis bluser fra Wheat til Ralph Lauren polo´erne jeg købte mængder på et tidspunkt. De får tøjet på i børnehave og skole, og så tager vi de pletter der kommer.

  • MiniMalsen skriver:

   Det glæder mig at jeg ikke er anormal! 😀
   Jeg tænker også at man må tage det lidt som det kommer og så ville jeg nok undgå alt for lyst tøj i den dyre ende i børnehaven 🙂

 2. Jeg kan rigtig godt lide din mere teksttunge indlæg, hvor der er plads til tanker, betragtninger og overvejelser. Jeg synes ikke (og jeg håber virkelig, at min kæreste er enig), at jeg gik shop-amok under min graviditet. Vi var så heldige, da D var et par måneder, at arve en kæmpe mængde lækkert tøj. Det betyder da, at vi har RIGELIGT, og jeg ærger mig sådan over, at han vokser ud af noget af tøjet, inden han har haft det på mere end et par gange. I løbet af mine første fem måneder som mor, har jeg i hvert fald lært, at nok er små bukser bedårende, men det er bodyer, der er vejen frem – dem kan man (næsten) ikke få nok af, når man har et gylpebarn!

  • MiniMalsen skriver:

   Det er jeg super glad for at du synes (og skriver det!) Jeg kan rigtig godt lide at skrive de her lidt mere tunge indlæg, men afholder mig fra at gøre det for ofte, da blogmediet nok egner sig bedst til det mere korfattede format.
   Hvor er du heldig at have arvet – det skal du klart sætte pris på. Her måtte jeg ud og købe ALT selv. Snøft… 🙂
   Bodyer kan jeg godt forestille mig er i høj kurs med et barn der gylper meget.

 3. Tine skriver:

  Som Sofia er blevet ældre er jeg også blevet mere praktisk i mine indkøb til hende. Når de små begynder at gå og kravle, og især når de skal i vuggestue, så bliver tøjet slidt helt anderledes. Og så synes jeg altså det er ærgeligt at have betalt mange penge for et par bukser eller en body, når det efter en dag i vuggestue er smurt ind i makrel eller skidt.

  • MiniMalsen skriver:

   Det kan jeg godt forestille mig det gør….sikkert især bukserne/kjoler/nederdele. Og du har da ret….ærgerligt at måtte smide dyre ting ud, men jeg tænker at det skal være de lidt mere slidstærke ting, som så evt. kunne være dyrere. 🙂

 4. Modedullen skriver:

  Jeg var så heldig, at jeg arvede en hel del tøj til begge mine unger (ret lækkert tøj, i øvrigt, især til nummer 2 – drengen), så jeg er aldrig gået helt shop-amok med deres tøj. Jeg har været rigtig glad for noget af det danske tøj især (Katvig, Småfolk, Hollys), hvor kvaliteten virkelig har været i top, selv efter adskillige vaske. Det sagt må jeg lige advare dig om, at jo, også dyrt tøj kan vaskes – men det er altså ikke alle pletter, der forsvinder. Makrel, som Tine siger ovenfor, spaghetti med kødsovs op og ned af ærmerne og ud over hele maven, tuscher og chokoladeis (som der jo nok går et stykke tid inden din smager! men så ved du det…) og den slags er altså en bitch…….. Og jeg har smidt dyrt tøj til ungerne ud, fordi det har fået u-afvaskelige pletter! Men så lærer man det også 😉

  mvh
  Mette

  • MiniMalsen skriver:

   Jeg har også en veninde som har været utrolig heldig at arve en masse lækkert ….. jeg har måttet starte helt fra scratch 🙂
   Du (og Tine) har da ret – helt sikkert. Jeg ville nok også satse på mørkere farver af det dyrere tøj, hvor pletter trods alt ikke ses helt så tydeligt, hvis det endelig sker. Men man lærer nemlig hele tiden og gud, hvor har jeg dog indimellem købt forkert 🙂

 5. Bolize skriver:

  Moschino ♥ … helt suverænt til både voksne og børn :-))) Kan godt forstå, at du ikke helt kan vælge 😉

 6. Birthe skriver:

  Sidder og tænker på da mine drenge var små, havde vi simpelt hen ikke råd til at købe dyrt ind i stakkevis, orloven var kort og hurtigt var der to institutionspladser…i nogle tilfælde løser det måske problemet…..hm….
  Gudskelov havde jeg en veninde som købte det lækreste og det dyreste, hendes dreng var lidt ældre end mine, så de var yderst lækkert klædt, lyseblå lacostepoloer og mørkeblå dó vindjakker osv, osv. Andre af mine veninder arvede tøjet videre, jo kvalitet betaler sig…det varede helt til konfirmationsalderen…det drejede sig osse om klapvogne og den slags, sikke et held.

 7. Pingback: New in: A little Gucci tee for my Cookie |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *